top of page

Komplex kapu-, rakodástechnikai és tűzvédelmi projektünk

Az ősz folyamán bérlőváltás miatt rövid határidővel, komplex munkával bízta meg a GATE Szerviz Kft-t Pest megyében található logisztikai központ partnerünk. A szereteágazó munka a kaputechnika, rakodástechnika, továbbá tűzvédelem szakterületét is magába foglalta.


Büszkék vagyunk rá, hogy 2007-ben a berendezések jelentős részét a GATE Szerviz telepítette, emellett azóta is rendszeresen karbantartja. Ennek köszönhetően a munka mennyisége könnyen kalkulálható volt a GATE Szerviz részéről.

Partnerünk kérésének megfelelően egy öt csarnokrészből álló terület eredeti állapotának visszaállításán dolgoztunk. A munkát rövid határidővel, a logisztikai központ új bérlőjének beköltözése előtt kellett elvégezni. A komplex munka gondos tervezést, összehangolt ütemezést kívánt, melyet kollégáink sikeresen, időre végrehajtottak. Irodai munkán kívül körülbelül két hét alatt az alábbi feladatokat kellett technikus kollégáinknak teljesítenie: 50 szekcionált kapu javítás, 2 tűzgátló kapu telepítés, 6 db tűzgátló ajtó csere, egy ollós emelő felújítás, valamint 3 ollós emelő javítás.


Kaputechnika, rakodástechnika, tűzvédelem, parkolástechnika
Komplex GATE projekt

Nézzük szakterületenként a GATE Szerviz összetett munkáját:


Jelen esetben 50 darab, többnyire kézi mozgatású szekcionált kaput javítottunk. A hibák javarészt elhasználódásból, a panelek megrongálásából adódtak. A kapu panel töréseket általánosságban targoncák okozzák. Körülbelül 90 darab kapu panelt cseréltünk.


Ezen kívül dokkolókon lévő ipari kapuk elhasználódott kaputömítéseit is javítottuk.

Ipari létesítményekben sokféle termék kerül telepítésre a kaputechnika területéről. Elektromos, mechanikus hibák kialakulása rendszeres karbantartással megelőzhető, továbbá elkerülhetők a kopásokból eredő problémák. Célunk, hogy szerviz technikusaink a hibabejelentést követően a legrövidebb időn belül megérkezzenek a helyszínre, állás idő minimalizálása mellett a hibát elhárítsák.


4 darab Loading Systems Powerramp ollós emelő szorult javításra, melyből egyet fel is újítottunk, utána pedig üzembe helyeztünk.

Kidöntött, korábban levágott kamionterelőket is újra telepítettünk.

A rakodástechnika összeköti a külső / belső logisztikai területeket. A megfelelően tervezett, szakszerűen kivitelezett rakodástechnikai berendezések biztosítják az áruk hatékony, gyors mozgatását a fuvarozó eszköztől a raktártérig. Hosszú távon csak szakszerűen szervizelt berendezések garantálják a zökkenőmentes logisztikát. A rendszerek elvárt élettartam alatti kifogástalan működésének alapja a folyamatos karbantartás, hirtelen fellépő probléma esetén pedig a gyors, szakszerű hibaelhárítás.


2 Domoferm Riha, egyszárnyú tűzgátló kaput cseréltünk, valamint 6 db ugyancsak Domoferm tűzgátló ajtót, T30 és T60-as tűzgátlósági értékkel.


A megelőző tűzvédelem legfontosabb feladata a menekülési, mentési útvonalak tűz- és füstmentességének biztosítása a személyi biztonság érdekében. A tűzvédelmi rendszer részét képező tűz- és füstgátló, illetve hő- és füstelvezető nyílászárók rendszeres ellenőrzését rendelet szabályozza, a berendezések megfelelő működéséről a létesítmények üzemeltetőjének kell gondoskodnia. A szerviz, karbantartás a GATE Szerviz feladata!


Parkolástechnika

Két Autogard bejárati sorompót javítottunk sérült házat, valamint sorompókart cseréltünk.

Általánosságban a parkolórendszerek fő feladata a folyamatos felügyelet nyújtotta biztonság, a bérlők számára garantált szabad parkolóhely nyújtotta kényelem, továbbá a vendégek számára biztosított könnyebb megközelíthetőség, ezért rendkívül fontos a rendszeres karbantartás a gyors, precíz működésük érdekében.

Kihívásnak tekintjük a komplex tevékenységet igénylő munkákat, amelyeket a kaputechnika, rakodástechnika, tűzvédelem szakterületein kell ellátnunk, hiszen a GATE Csoport több mint 28 éves szakértelmét fektethetjük az az adott feladatba, technikai csapatunk pedig megmutathatja hozzáértését. A végeredmény magáért beszél, ahogy partnerünk elégedettsége is.

bottom of page